Integrale Hatha Yoga

Integrale Hatha Yoga is een ontspannen vorm van yoga. Alle lessen beginnen met enkele momenten van rust om de aandacht naar onszelf te brengen. Tijdens de les houden we de yogahoudingen enige tijd aan om ze vervolgens af te wisselen met momenten van ontspanning. Doordat we spanning en ontspanning afwisselen, voel je goed de uitwerking van de houdingen in het lichaam. Dit heeft als doel dat je heel bewust je lichaam leert aanvoelen. Hierdoor wordt je bewust waar je nog spanning vasthoudt en dat je deze spanning bewust kan leren loslaten. Door dit te oefenen, merk je dat je hier in het dagelijkse leven ook bewuster van wordt en dat je uiteindelijk makkelijker kunt loslaten.

Soepel en sterk lichaam met yoga & ademhaling

De yoga houdingen bevorderen de lichamelijke gezondheid door het soepel en sterk maken van je lichaam. Naast yoga houdingen doen we ook pranayama (ademoefeningen) om je lichaam te voorzien van extra zuurstof en om meer energie vrij te laten komen. We sluiten de les altijd af met een (begeleide) meditatie met verschillende thema’s om lichaam en geest tot rust te brengen. Integrale Hatha Yoga is voor iedereen toegankelijk. Ik neem je mee in het uitvoeren van de oefeningen en ik begeleid je om echt in het moment aanwezig te zijn. Hierbij is het niet nodig dat je lenig bent of ervaring hebt. We vinden altijd de juiste houding voor jouw lichaam. Ieder lichaam is anders, ieder moment is anders… . Er is geen competitie en geen oordeel. Je bent zoals je bent.

Welkom in mijn yogales

Je bent van harte welkom in mijn lessen om te genieten van de yoga houdingen, pranayama en meditatie. Als je aan het genieten bent, dan ben je moeiteloos in het hier en nu en ervaar je zelf wat yoga met je doet!