Yoga bij kanker

Voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met kanker

Waarom Yoga bij kanker
Wanneer je de diagnose kanker krijgt, staat je wereld stil. Het heeft een enorme impact op je leven. Pas als de behandelingen voorbij zijn, begint het verwerken van wat je allemaal hebt meegemaakt.

De confrontatie met kanker kan angst, vermoeidheid, boosheid en onzekerheid veroorzaken. In deze onzekere tijden kan Yoga bij kanker je steunen in je proces van herstel en verwerking en weer op te laden. Om zachte aandacht voor je lichaam te hebben en te ontspannen. En om de liefdevolle verbinding met jezelf te herstellen.

Wat kun je verwachten
Een speciaal voor kankerpatiënten ontwikkeld lesprogramma. Het programma bestaat uit een serie van 8 lessen. Elke les heeft een eigen thema. Denk aan veiligheid, zelfvertrouwen en grenzen. We doen zachte yogabewegingen en houdingen, oefeningen om je adem te verbeteren en te kalmeren, mindfulness, meditatie en compassie oefeningen. De groepen zijn klein en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht in de beoefening.

Lessen
De lessen zijn tussen 12 april en 7 juni 2024 op vrijdagmiddag van 17.15-18.30 uur.
Voorafgaand aan deelname vindt een intake plaats om een beeld te krijgen van je situatie en mogelijkheden.

Het doel van deze lessen is niet het genezen of behandelen van de aandoening, maar het kan wel bijdragen aan je beter voelen en een beter herstel.

Het werkt, zegt de wetenschap
Yoga kan een positief effect hebben op klachten en herstel tijdens of na ziekte. Inmiddels is er veel wetenschappelijk bewijs dat yoga en meditatie het welzijn van mensen na ziekte positief kan beïnvloeden. Informatie en wetenschappelijke referenties kan je lezen op de website van de stichting yoga en kanker en deze infographic.

Ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister Yoga bij kanker en sta vermeld in de IKNL verwijsgids bij kanker.
Interesse? Neem gerust contact met me op.